Vaniljesaus…

…mmmmMM
denne var
skikkelig
diggers…

…putt
på glass
og spar til
morgendagens
dessert…

…men
først må
vi smake
MASSE
gjerne på
litt eplebiter
fra ovnen…

VANILJESAUS

1 egg
4 dl melk
2 ts potetmel
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker

Bland og varm
nesten til
kokepunktet
Visp hele tiden
Skal ikke koke
Ta av plata
når tykk
Rør under
avkjøling

YYyyooommm!!

Rundstykker…

…her kommer
oppskriften
husk at det
meste kan
puttes i
deigen…

5 dl hvetemel
5 dl sammalt hvete fin
solsikkekjerner
gresskarkjerner
linfrø
sesamfrø
pinjekjerner
valnøtter
(…man tager
hva man haver…)
1/2 pk tørrgjær
1/2 dl olje
4 dl vann
1 ts honning
1 klype salt

Forhev og
etterhev

230 grader
midt i ovnen
10 minutter

Lykke er…

…ferskpresset
økologisk
appelsin til
frokost…

…hav møter
himmel på
fisketur i
Boknafjorden…

…Prinsessens
smil i stadig
forandring…

…vaffler
til lunsj og
lørdagspizza
til middag…

…hyttetur
med familien…

Eplepai…

…fra
bloggen til
Fru Hermez
som forøvrig
er en blogg
full av
masse gode
oppskrifter…

EPLEPAI

Butterdeig:

150 g smør i terninger
1 dl melis
3 dl hvetemel
1 egg

Deigen has
i kjøleskap
minst 1 time
200 grader
5 minutter
avkjøles

Eggestand:

3 egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 pk fløte

Legg epleneskivene
i paiskallet
hell blandingen over
30 minutter i ovnen
til stivnet

OOOBS
…glemte
å takke en
nydelig kollega
for eplene…