Risgrøt…

…er en superslager når
barna kommer fra skolen…

image

…jeg koker riskornene i
meierismør og sper med melk…

image

…tilsetter også vaniljesukker,
kanel, kardemomme, salt og kokos…

image

…når grøten er ferdig kokt
rører jeg inn et egg før servering…

image

…så topper vi med smørøye,
rosiner, mandler og kanel…

…vi har aldri brukt sukker på grøten,
synes egentlig bare det er en uvane…

…men den sklir altså ned på
høykant sånn uansett 🙂

(MObilblogg)

20 kommentarer

  1. Hei Dentinista,

    er egentlig ikke grøtfan, men denne ble god! Jeg brukte forøvrig kokosmelk, siden jeg ikke tåler melk. Hva med å utgi en kokebok for barnefamilier? Blir alltid inspirert av bloggen din og oppskriftene & til å ha en harmonisk hverdag. Så å ha en bok på kjøkkenet ville være utmerket.

    Ha en fin torsdag.

    Hilsen Stella

    1. Hei Stella,

      så hyggelig og tusen takk,
      nå ble jeg kjempeglad 😀

      I mangel på kokebok er jeg
      glad for at du finner inspirasjon
      i bloggen!!

      Kokosmelk skal jeg prøve
      neste gang!!

      Good helg,
      HCklem xxx

    1. Hei Linn,

      godt spørsmål!!

      Jeg slumper på alt, ca 50 g smør,
      og rismengde slik at det godt dekker bunn i gryta. Hvilket sef vil
      variere ift grytestørrelse.
      Minst en spiseskje av kanel og kardemomme. Kokos kanskje 3…

      Liker ikke å bruke salt, men grøt må
      visst ha salt, viser det seg, så sånn
      ca en liten teskje…

      Hjalp det noe, mon tro??

      Hilsen HC 🙂

  2. Hei,

    takk for hyggelig svar Dentinista. Noen lurer på hvorfor du har i egg, jeg synes det var en god ide for egget gir oss jo proteiner og litt mer metthetsføleslse enn det grøt til vanlig gir. Alternativt kan man ha i proteinpulver.

    Hilsen Stella

  3. Kjøp ekte kanel hos en helsekostbutikk, du kjenner garantert stor forskjell. det er egentlig ikke kanel det som er på glassene fra Hindu osv.

Legg igjen en kommentar til Linn Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.