23 kommentarer

 1. ???????? synes du har mange gode poeng her. Ikke bare bare med sukker. Har en som får utslett av det så vi lager mye snadder fra bloggen din blandt annet. Noen sier alt med måte og det er sikkert også sant, men ingen tar skade av ikke spise snop etc heller. Stå på????????

 2. Hei. Her på bloggen publiserer du 24 og 25 februar hyggelige bilder av prefabrikkert industri-iskrem og Kvikk Lunsj-sjokolade. Er ikke dette godteri..? Og er det ikke til din familie, barna inkludert? Det virker som om du og dine har stort fokus på velvære og kos i form av søtt og salt, og jeg synes det er flott at dere har bevissthet rundt kosthold og helse. Men dette ble litt selvmotsigende, ble det ikke..? At Dentin-familien /egentlig/ ikke liker sånn derre godteri, men at dere kooooser dere med det likevel..?

  1. Tenkte at den måtte komme,
   med god grunn etter disse to
   innleggene du nevner?

   Å dele en Kvikk Lunsj på 5 en lørdag, som eneste lørdagsgodteri, er ikke så masse, tenker jeg, litt hurtigløsning på vinterferiefjellet!
   Det jeg har sagt til KK stemmer, ingen sa noe om at vi er helt totalt sukkeravholds, fordi om noen av vennene våre nok ville mene det?

   God ferie videre,
   mvh HC ?

 3. Jeg har fulgt denne bloggen i flere år, og liker den godt, men dette ble jeg litt provosert av.

  Greit nok at dere ikke spiser smågodt og godteri som «vanlige folk», men du viser da langt over mitt gjennomsnitt mye konfekt, kaker/bakst, cafebesøk med kakao og cookies osv osv.

  På bilder fra stua deres synes jeg stadig det står fremme lekre fat med konfektbiter av noe slag, og jenta di baker stadig noe i helgen. For ikke å snakke om alle gangene du viser frem iskrem, som kos på hverdager.

  Mulig alt dette er sukkerfritt, men det tror jeg ikke. Og, mulig barna fine aldri får smake all sjokoladen som dere har liggende til pynt (?!), men det synes jeg isåfall nesten er enda verre;-)

  Hvorfor late som du er så redd for sukker, samtidig som du legger ut bilder av kaker, sjokolade, is og kakao ukentlig?

  1. Heisann,

   Pynten er det ingen som bryr seg om.
   Har akkurat kastet kokosboller fra februar 2016, som har stått i en glassbeholder.
   Barna lider ikke av det! Helt sant!

   Ellers har alle barn fri tilgang til å lage all
   slags mat her på kjøkkenet vårt.
   Synes det er viktig at de får utfolde seg,
   Og det er fint med en samlingsplass for ungdommen.

   Enig i at det kan bli litt mye vinkling på søte ting, men ikke alt av dette vi putter i oss?
   Husk at en blogg gjerne kan vise et litt feil bilde. Dette er ikke en sunnhetsblogg.

   Uansett synes jeg ikke at barn skal introduseres for sukker og godteri før senest mulig. For barnets skyld?

   Fortsatt god vinterferie.
   Mvh HC

   1. Så, det vil f.eks. si at du sitter å spiser cake pops med karamell fudge (som du nylig la ut bilde av), mens barna dine ikke får?

    1. Egentlig ikke, bakte dem til et familieselskap. Og har faktisk ikke smakt dem, bilde og tekst bare fordi de ble så fine. Jeg elsker å bake?

     1. Hm; du skriver vel akkurat i den posten «(…) nytes i solen etter jobb» ?
      Men kanskje du bare skrev det, men ikke gjorde det?

   2. En siste ting; jeg synes bare det er litt rart å gå ut i KK og liksom skulle være så mye «flinkere» enn andre folk i forhold til sukker, samtidig som du viser så mye søtt her på bloggen. Det skurrer VELDIG for meg i allefall.

    1. Hei, Eva?

     Det har jeg forstått.
     Kanskje du bare skal droppe denne bloggen, som egentlig er en privat motivasjonsblogg, der jeg skriver om ting som motiverer meg og gjør meg glad. Også tar jeg bilder av akkurat det jeg vil, og spiser akkurat det jeg vil. Også lar jeg være å spise det jeg ikke vil spise, men bare tar bilder av. Om jeg ikke vil…

     Mvh HC

 4. Jeg fikk litt lyst til å spørre om godterikakene Charlotte får på sine bursdager er kun til pynt?:)

 5. Hei igjen Dentinista,
  Irriterer meg litt over å ha bidratt (her over) til åpningen av ‘Pandoras Krukke’ i form av kritiske kommentarer til misforholdet mellom det som på bloggen din gjerne ser ut som et ekstremt søtsakfokus – og det som i KK fremstår som det helt motsatte. Som du selv svarte meg; litt for opplagt at dette måtte komme, og at vi nå henger oss helt opp i dine private valg og kritiserer deg for å ikke leve som du prediker.
  Oh well. Etterpåklokskapens gruelige lys-
  Sånn atte. Oppriktig talt. Vil gjerne legge til dette: Er faktisk HELT TRYGG på at du og dine har et balansert og sunt forhold til kosthold og helse, med en livsstil dere gleder dere over og unner andre. Dere representerer ganske garantert kjekke matholdninger selv om (eller nettopp fordi!) dere spiser litt Kvikk Lunsj og tilsvarende godteri inni mellom.

  Så nyt snø og frisk luft. Nyt ferie og gode tider.

  1. Tusen millioner takk!
   Esken hadde blitt åpnet uansett!
   Har vært der før ?
   Takk for at du tar deg tid til en så lang
   og kjempefin hilsen?
   Og takk for at du engasjerer deg
   og for at du leser bloggen min?
   ?lig hilsen HC

 6. Hei,
  Hva tenker du om smoothies?? Kan jo inneholde både sukker og syre.. Syre er vel like ille som sukker for tennene? I artikkelen uttaler du at sukker påvirker humør og immunforsvar. Kan du si litt om mekanismene du mener ligger til grunn?
  Hilsen ivrig leser ?

  1. Hei Nora,

   takk for at du spør, tror jeg må utsette litt å svare, da svaret kan ta lang tid.
   Kunne jo skrevet bok om dette?
   Nå må jeg forberede meg litt på morgendagen.

   Mvh HC

 7. Hei?

  Jeg leser bloggen din ukentlig, og synes den er kjempe inspirerende.
  Det kommer veldig godt frem at du har fokus på en sunn og aktiv livsstil. Selvfølgelig skal man kose seg litt ekstra innimellom, med både kaker og sjokolade! Og det klarer heldigvis du og dine også?
  Det er flott at barn kan ha søtsaker rund seg, uten å måtte «kaste seg over det».
  Stå på videre og takk for at du deler flotte oppskrifter,- både med og uten sukker?

  Hilsen Tone

 8. Helt imponert over alt du lager!!! Og synes det er en rød tråd at du bruker svisker ol som naturlig søtning! Masse inspirasjon til sunnere godsaker. At det dukker opp diverse med sukker viser vel at dere ikke er fanatiske, men at dere er bevisst på bruk av sukker og har en sunn livsstil! Alltid like fascinert av hvordan folk engasjerer seg vel heftig på blogger… Dette er din blogg, deres livsstil og vi er heldige som får ta del i oppskrifter og inspirasjon! Klem?

 9. Takk for inspirasjon til søtsaker og mat uten sukker!

  Helt enig med kommentar ovenfor.Ha en fin søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.