11 kommentarer

 1. Helt enig! Vi har ikke barn selv, men her hos oss er vi opptatt av å lage mat fra bunnen av og du aner ikke hvor mange ganger jeg hører:
  «Ja det er sånn dere har tid til som ikke har barn»

  Jeg forstår at barnefamilier har mye på tapetet men ærlig talt, posemat er ikke godt. Samme hvor mye man krydrer det.
  Jeg strekker meg til bokselapskaus (hehe) men det er det eneste.
  Alle har vi rett til god mat, og alle som har barn har et ansvar (uansett hvor dårlig tid de måtte ha!)
  hilsen mette

 2. Sunn mat trenger ikke å være verken avansert eller av type gourmet…men vanlig norsk bondekost…fisk, kjøtt, frukt og grønt…grovt brød, melk…osv… Det kan alle klare, både de med barn og de uten, de som er i full jobb eller hjemmeværende…

 3. ..ikke glem at familier er ulike, på mange plan..skal dette være omsorgsvikt??? Snobberi.
  Enkelte familier har verre og tøffere utfordringer enn dette, så dette handler om prioriteringer..eller Marshlows behovpyramide, hvor enkelte svømmer godt og trygt oppe i toppen og kan unne seg luksusen dette her er…bruk vett, alt til sin tid. Snobberi.

 4. Nei, det er ikke snobberi! Man velger selv om man vil sette barn til verden, men har man først gjort det valget, så krever det noe av en. Barn skal følges opp, ikke bare med klær, leker, fritidsaktiviteter og på skolen. De skal følges opp med riktig mat, også. Foreldrene har et kjempeansvar.

 5. Jeg tror de fleste er hjertens enig i kommentaren din, Hanne – Men; det er faktisk ikke alle som velger å få barn som samtidig har både tid og råd til å lage all mat fra bunn av, alltid. Jeg synes faktisk det er snobberi å være så bastant her! Jeg har også to skjønne barn, men jobber 100% i tillegg til alt som er av husarbeid og div… Jeg synes faktisk vi er flinke om vi klarer å lage sunn mat som er enkel og rask å lage- stort sett hver dag, selv om vi enkelte ganger tyr til enkle midler som Toro etc. Burde jeg virkelig skjemmes over dette? Jeg synes ikke det.

 6. Tror det er en generell misforståelse at å lage mat fra bunnen av tar så lang tid. Tidligere når jeg skulle lage mat fra bunnen av valgte jeg altfor krevende oppskrifter med alt for mange ingredienser som skulle handles inn i hverdagen. Men etter at jeg begynte å lese Trines Mektige Matblogg har min verden forandret seg. Lager masse god mat som er sunn og god, enkel og rask å lage uten for mye dikkedarier. MEN av og til må jeg ty til Toro jeg også, men så lenge det hører til unntakene er det greit… :-))) Prøver så godt jeg kan å lage maten fra bunnen av for å unngå for mye salt og alskens tilsetninger for barna sin skyld OG min egen.

 7. Ikke bruk ordet omsorgssvikt med letthet. Skikkelig mat er viktig, men omsorgssvikt, det er virkelig et hån mot de som opplever omsorgssvikt å blande tomatsuppe fra pose inn i den debatten. Det disse barna opplever er så fryktelig mye verre at jeg har ikke ord.

  Jeg blir vrang og kjøper ikke boka til Vea når hun er så tabloid, mat fra bunnen lager jeg alltids fint med hjelp fra andre skribenter og mitt eget hode, hun burde skamme seg som bruker en så svak gruppe for å promotere ei bok!

 8. Jeg hang med fra starten av i artikelen, men mot slutten falt jeg av. Vin hver dag og kun fisk og grønnsaker, ikke melk etc Ja det er helt sikkert sunt, men om man spiser rødt kjøtt og kylling innimellom så er ikke det skadelig heller. Jeg mener at litt av hvert og variert kosthold er viktig. Toro en gang i blant skader nok ingen, men Toro til middag hver dag er nok ikke så bra. Spesielt med tanke på alt saltet, man kan alltid sprite opp Toro med ekstra grønnsaker slik at man får de vitaminene.

  Omsorgsvikt er vel litt vel langt å dra det. Nei jeg synes at den artikelen var elendig alt i alt.

 9. ….hvordan kan det være bedre å la være å gi barna mat i stedet for feridg mat? Og ikke gi mat, det er omsorgsvikt, kjenner jeg blir provosert av denne dama.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.