22 kommentarer

 1. Spennende å se hvor mye en slik artikkel kan engasjere…:-) Utrolig kult at du står for det du mener er rett,- jeg heier på deg!

 2. Hei,jeg har selv jobbet deltid ,da mine barn var mindre.Jeg er selv utdannet tannlege.Jeg måtte tåle sure kommentarer fra andre kvinnlige tannleger som selv jobbet fulltid.Bloggen din har vært en trøst og støtte.Det er så flott at du står fram i media som en representant for oss som ønsker å prioritere familien.
  Det er så flott.Takk ,dentinista!

 3. Full støtte til deg, Dentinista 🙂 Du inspiserer på så mange områder! For meg har du vært til stor inspirasjon når det gjelder matlaging, trening og det å jobbe redusert en periode (selv om jeg for tiden er i 100%, men jeg gleder meg til å snart gå ut i fødselspermisjon!!). Liker at du har en god utdanning i bunn, for det tror jeg gjør at ekstra mange kvinner kjenner seg igjen i deg 🙂 Ha en fin dag!

 4. Stå på – jeg heier på deg!!
  Hvorfor i «himlens navn» skal folk ha en mening om at dette er feil når du & din familie mener at dette er rett for dere??
  Jeg har gjort det samme selv og angrer ikke et sekund!!

  Ha en strålendes helg <3

 5. Jeg er også tannlege som jobber redusert. Det har jeg gjort siden jeg fikk barn. Jeg er utmerket klar over at vi er priviligerte som har muigheten til dette. Men jeg har aldri angret en dag.
  Jeg kommer aldri til å la meg overbevise om at det er bedre for mine barn, at jeg jobber fullt!!

  Jeg støtter deg alltid, HC!!!!!

  Klem B

 6. Kjempebra at du velger som du gjør! Har selv gjort det samme i perioder, og har erfart at mange er kritiske, og «bekymret» over mine prioriteringer. Dette oppleves ikke alltid like enkelt, og da er det godt å ha bloggen din:) Du er en stor inspirasjon for mange, både i forhold til prioriteringer, og med dine positive små hverdagsglimt. Stå på, heier på deg!
  Klem
  Mari:)

 7. Helt enig.Rart at enkelte kvinner kjemper mot kvinnelige verdier når de hevder de driver kvinnekamp.Få kvinner blir presset til å jobbe deltid.Vi ønsker det selv ,fordi vi ønsker mindre stress i hverdagen .Merkelig at kvinnekamp skal være å motarbeide biologien vår,som er å føde barn og oppdra dem.Takk for at du står fram i media og forsvarer våre verdier.Klem

 8. Det blir alltid mange kommentarer når deltidsarbeid blir diskutert.Jeg beundrer deg for at du står fram i media og taler vår sak.Du er så inspirerende og flink.Klem fra akademikker i halv stilling

 9. Det er et merkelig samfunn vi lever i.Litt merkelig at husarbeid ikke blir verdsatt i det hele tatt? Når skal det egentlig gjøres husarbeid ,når samfunnet forventer at begge foreldrene jobber fulltid.Vi vanlige mennesker har ikke råd til hushjelp!Skal klær vaskes og strykes etter barna har lagt seg?Når skal huset vaskes? Skal vi la støvet vokse og midden formere seg.
  Jeg har ikke råd til hushjelp og jeg har ikke tid til å jobbe fulltid.Jeg har en familie jeg må ta meg av.Takk dentinista for at du taler min sak.Klem og beundring.

  Klem fra pasell-husmora

 10. Full støtte fra meg også. Jeg har valgt utdannelsen min bl.a fordi den gir meg muligheten til å kunne jobbe redusert, og som selvstendig næringsdrivende som bestemmer arbeidstidene selv, uten at det går ut over noe annet enn timeantallet og inntekta mi.

  Liker bloggen din kjempegodt, og humrer litt over at den støtt og stadig blir dratt frem når likestilling og kjønnsrollemønster skal diskuteres i media. Godt du står på ditt og ikke lar deg affektere ved den negative responsen du evt måtte få.

  God helg til deg og dine fra deltidsstuderende/hjemmeværende på østlandet 🙂

 11. Hmmm… jeg blir litt betenkt nar man alle skal inn i samme mal. Enhver familie velger vel det som passer best for dem for a fa kabalene til a ga opp, bade med hensyn til okonomi, barn, tilgang til ekstra hjelp etc etc.

  Jeg har ett barn, har alltid jobbet 100%, MEN bade jeg og mannen mine har hatt fleksible jobber. Vi fulgte og hentet sonnen var til/fra skolen og var hjemme med ham etter skoletid – vi brukte sjelden skolefritidsordning for skoledagen hans varte til kl 15.00 (vi bor i England). Det var lang nok dag for ham, mente vi. Han har vaert prioritet nr 1. Alltid. Det vi ikke rakk a gjore pa jobben om dagen gjorde vi pa kveldene. Det fungerte faktisk bra for oss. Jeg vet vi har vaert heldige som har hatt en veldig forstaelsesfull arbeidsgiver, men hadde vi ikke hatt det ville vi prioritert annerledes og jobbet deltid. Na er sonnen min en stor tenaring, og jeg er fortsatt hos samme arbeidsgiver. Som har mye goodwill a hente hos meg fordi de alltid har vaert greie med meg.

  Men igjen – alle ma fa gjore det som passer best for dem.

  Bloggen din er veldig koselig og det er inspirerende a lese de sma glimtene fra deres liv. Tror ingen tror at alt er bare fryd og gammen hos dere 🙂 Alle har sitt, men det ma da vaere ditt valg hva du onsker a dele med resten av verden! Utrolig at folk lar seg hisse opp av det… Takk for det du deler med oss!

  ha en fin fin helg!
  klem Mette

 12. Helt enig med anonym; tror ytterst få kvinner er ufrivillig hjemme. De fleste har et valg, og hvorfor ikke akseptere at noen vil være hjemme mens barna er små. Tror det er en real skivebom at dette skaper forventninger om at kvinner skal være hjemme og gjøre husarbeid. De fleste har et valg, og noen velger av eget ønske å være hjemmeværende. Jeg skjønner ikke hvorfor det må kritiseres. Har man råd til det og ønske om det; go! Og når det gjelder pensjon, så opptjener man vel så vidt jeg vet ikke pensjonspoeng for lønn over ca 540 000 (i folketrygden i hvertfall). Hilsen fra forsker som snart begynner å jobbe redusert 🙂

 13. Flott at du ønsker å bruke tid på familien din,dentinista.Det står respekt av dine valg.Du kunne leid inn en au-pair og tjent en mill.i året.I stedet velger du familien din.Det er et utrolig flott valg .Klem fra Marie

 14. Flott repotasje i BT. Synes det er helt fantastisk at du tar de verdivalgene du gjør. Det en investerer av tid til barna når de er små, kan ikke måles i penger. Jobbet selv redusert når mine var små, men har vært i 100% de seinere årene. Etter nå å ha blitt sykemeldt pga utbrenthet, melder det seg naturligvis et spørsmål om hva en kan gjøre anderledes. Og redusert stilling igjen tror jeg er en av veiene å gå. Og denne gang kan jeg bruke tiden på et lite barnebarn… :-)Heldige meg 🙂

  Inger

 15. Hei! Veldig flott intervju i BT! Syns det er helt utrolig at man i dagens samfunn må forsvare sitt valg om å prioritere familie fremfor jobb en periode av livet.. Hva med å verdsette den jobben det er å være mor og husmor? Du gjør en god jobb! Hilsen Maria

 16. Må bare slutte meg til de fleste over her og gratulere deg med valgene dine. Kjempeflott at du prioriterer som du gjør, og helt utrolig at man må forsvare at man prioriterer barna sine noen få viktige år.

 17. Jeg synes du er veldig heldig som kan være hjemme med barna dine. Selv har jeg vært nødt til å jobbe 100% for å få hjulene til å gå rundt, men har ofte lengtet etter barna mine og sett at det er slitsomt for dem å gå i barnehage på fulltid hver dag.

  Barn er vår aller største skatt 🙂 Den fineste skatt som må stelles godt med for å trives og utvikle seg til sitt beste. Ingen ting gir meg mer enn når barna mine er glade og tilfredse, og fryder seg over livet og opplevelser som kommer deres vei 🙂

  Jeg så glad hver eneste dag fordi jeg har vært så heldig å bli mamma til to flotte gutter :-)))

  Lykke til videre, Dentinista!

 18. Kjære alle sammen!!

  Tusen takk for at dere
  tar dere tid til så fine
  kommentarer.
  Jeg setter stor pris på slike
  hygggelige ord og delte erfaringer!

  Ønsker dere alle
  en deilig vår,
  nyt øyeblikkene!!

  Hjertelig hilsen HC

 19. Selvfølgelig skal man prioritere barna og familien sin- noe annet er ikke holdbart!

  At mange velger å jobbe deltid i en periode har jeg også stor forståelse for.

  Det jeg derimot undres over er mangelen på menn som prioriterer familien og jobber deltid. Det er liksom så langt mellom gutta som synes dette er viktig nok, og det er deprimerende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.