30 kommentarer

 1. Syntes dere prioriterer helt riktig!
  Det at en av foreldrene jobber deltid mens barna er små er flott og positivt – så lenge økonomi tillater det.

  At noen lar seg provosere, skylde nok enkelt og greit janteloven og misunnelse (noe som desverre er typisk norsk).
  Hev dere over dette. Nyt tiden sammen med ungene, skap gode minner og opplevelser sammen.
  Tiden går så alt for fort..

  J.

 2. Hei dere fire:-)
  Kjempefin artikkel, koselig lesning. Rart hvordan noen skal misunne i stedet for å unne.. Det gjør jeg:-) Kos dere masse med familielivet. Alle har sin måte å gjøre ting på og det er jo det som er spennende. Jeg har selv to barn på snart ett år og fire år. Hos oss jobber begge fulltid men med fleksible jobber som gjør at vi kan levere sent og hente tidlig. Familielivet prioriteres til det fulle og god planlegging gjør at hverdagen blir harmonisk og fin. Nei vi må bli flinkere å glede oss over ulikheter og lære av hverandre. En lykkelig hverdag er jeg for – alle må bare finne sin måte og ha det på. Herrrrrrligt:-) Stå på du – jeg var nok og litt skeptisk når jeg begynte å lese bloggen din for leeeenge siden. Men jeg blir glad når jeg er innom og har erfart at dette er jo rett og slett bare en super positiv blogg – og da blir man det selv. Prøv den som vil!

 3. Leste om dere i går og synes det var en helrig artikkel !! Flott valg dere har gjort:)
  Føler meg privilgert som har hatt mange år med permisjon og nå jobber deltid!!
  klem fra Anette

 4. Dette har jeg sansen for …. Har selv valgt å være mest hjemme de 13 siste årene. Tror dette er veien ut av den berømte «tidsklemma».

  Flott artikkel om dere.

 5. Hyggelig at dere ser ut til å trives, men de fleste hadde ikke hatt råd til å gjøre det dere gjør. Kan ikke unngå å tenke på at det for mange er skrekkelig dyrt å gå til tannlege for eksempel!

  Ellers er jeg glad jeg leste Aftenposten-artikkelen, fant denne bloggen og så på Puls-programmet, for jeg er så glad for at det ikke er sånn hos oss! Et vakkert hjem har dere, ja, men du verden så stivt, upersonlig og lite kreativt – etter min mening. Her er det lov å rote, litt gammelt, litt nytt, det er tegn på liv her, og det er aldri sjokolade «bare til pynt». Mat er til for å spises, «tenk på de sultne barna i Afrika»!

  En annen ting jeg reagerte på er «sunn mat». Har inntrykk av det spises mye langveisfarende og ute-av-sesong mat hos dere. Det er verken sunt for mennesker eller miljø! Skulle vært interessant å se «Krafttaket» lage en reportasje fra deres familie.

  Men men, det er jo godt at folk er forskjellige! Og godt at dere er lykkelige.

  Hilsen Hanne

 6. Sa fin artikkel!

  Det er synd folk er misunnelige pa deg og ditt liv. Tror mange glemmer at det vi legger ut og fokuserer pa i en slik blogg er allikevel bare EN side av vare liv/interesser. Det er nok mye i ditt liv du IKKE skriver om, bade hyggelige og triste ting. Du skriver om de gode tingene i livet ditt og det ma du jo fa lov til a velge selv! Ingen er tvunget til a lese om det du skriver, sa da far de heller la vaer om de ikke kan tale det!

  Selv skriver jeg ikke for andre enn meg selv og min familie/venner – og sa er det hyggelig om man far nye venner med tiden som deler samme interesser gjennom dette «nye» mediet som en blogg er. Som deg skriver jeg ogsa om det som opptar meg i det daglige – ingen store politiske kampanjer utkjempes i min blogg. Det finnes det andre arenaer for.

  Jeg tror de fleste med barn prioriterer familien sa godt de kan, men innenfor de ulike grensene de har. Noen har romsligere grenser enn andre, slik er det bare.

  Haper dere hadde en fin (og ikke for slitsom) tid i London!

 7. Så flott artikkel!! Her bakes det knekkebrød, og tvillingene (!!!!) er i ferd med å komme til hektene igjen!! Jippi!!! Go tur hjem i dag!!

  Klem

 8. Må si jeg er lettere sjokkert av enkelte der ute som er så freidige å kommentere så negativt andres blogger! Dere burde skamme dere!
  Slutt med å la deres sure oppstøt og frustrasjoner gå ut over andre. Ta tak i problemene deres og la andre få være i fred for slike som dere! Mye ute og spiser ja, men ikke mye usundt å se på tallerkenen…
  Kjære Dentinista, vi vil høre mere fra den koselige og alltid optimistiske bloggen din. Fortsett med samme glød! Hilsen fra en som klarer og fryde sg på andres vegne.

 9. Hei! Jeg er ny leser av bloggen din fra idag av :-). Du er inspirerende for oss kvinner i 20-årene som ser etter bra forbilder! Det er så godt å se en motvekt til alle de usunne bloggene der ute. Klem!

  PS! Folk elsker å lese om folk som er bedre enn seg 😉

 10. God bedring.
  Her hos oss kan barn være barn.
  Ikke oppdolla dukker, som må gå i det mor syns er pent.
  vi leker utover hele gulvet, lar det ligge til dagen etter for å fortsette leken.
  Mor selv er opptatt av interiør, men her skal vi leve og bo..så det går ikke ut over noe.
  Vi raper og promper.
  Har aldri kjørt fly, men våre reiser gir oss så mye mer enn shopping.
  En tur i skogen, med nistemat er familielykke.
  Lykke kan ikke måles i ting.
  Dagene våre er ikke alltid perfekte. Livet er ikke alltid rosenrødt. Men gud så deilig det er å være seg sjæl.
  Sitte med joggebuksa og lese fjasete blogger.

 11. Hei Hanne Christin! Jeg syns det er rart at vi ikke har kommet lengre med likestillingen her til lands, for det virker på meg som at alle kvinner skal presses inn i en mal for å bli likest mulig menn for å passe inn i Norges likestillingsmal. Glad for å se og høre at andre velger som meg selv, og glad også for å se andre som liker å ha det pent rundt seg. Ikke vanskelig å se at du er en ekte estetiker! Nydelig blogg, fin artikkel i avisen, og lykke til videre! Hilsen Christine (rosaker.blogpot.com)

 12. hei og god kveld!
  Ville bare si at jeg synes det står respekt av det å gjøre de valg som passer sin familie best, uavhengig av forventningspresset i dette samfunnet. Det å løsrive seg fra normer og andres oppfatning om hva man MÅ gjøre. Det å gå velge sin egen vei. Det er noe å lære sine barn. Å kunne stole på egne valg, ikke nødvendigvis følge strømmen…. Takk for inspirasjon.

 13. Fin artikkel, og morsomt å lese de ulike kommentarene her! En interessant debatt!

  Hos oss kommer vi nok aldri til å få det så perfekt som hos dere, men det er ikke så farlig. Men ved å lese bloggen din strekker vi oss littegranne i en god retning – et ryddig hjørne her, litt mindre posesupper der og kanskje noen sene morgener på bekostning av jobben. Det er fint, det!

 14. Man kan jo lure på om barna blir mer lykkelige av klær til flere hundre kroner, fremfor noen få som koster litt mer og H/M, kappahl etc, men her skal tydeligvis barna stå frem som statister! Får håpe barna ikke deres får en «dårlig » utdannelse slik at de ikke må leve under vilkår som mor har fått dem til og oppfatte er dårlige! La barn leve og leke, ikke form dem til en stiv klut!

 15. God morgen,

  Alle må få ha sitt syn på ting men rett og slett trist at folk ikke ser hva dette handler om… En lykkelig hverdag… Legg merke til i reportasjer som er gjort sier ikke HC noe stygt om hvordan andre har det eller velger å leve – hun snakker om seg og sitt og hvordan de har valgt å leve fordi de har mulighet til det. Dette skal jo bare være en positiv blogg til inspirasjon og glede for andre. Får man ikke den følelsen trenger man jo heller ikke å lese… Jeg kjenner ikke familien men har vært fast leser over lang tid og føler for å ta de i forsvar.

 16. For et bobleliv..
  Dette er ikke noe man trenger misunne, jeg forstår at dere ikke tenker over at dette er noe ikke alle er forunt. Dette er ikke «normalen». Ikke for folk flest.

  Folk flest skulle selvfølgelig også gjerne vært hjemme, brukt tid med unger, hatt en mann som tjente godt nok til å forsørge familien osv.
  Men for et «dukkehjem»liv. Og kom ikke her og si at du ikke ønsker å vise verden hvor perfekt og vellykket du og din familie er. Tenker du noengang over om dette er noe ungene dine setter pris på? Tenker du over hvordan de kanskje vil oppfatte seg selv og dermed andre som ikke lever dette luksuslivet?

 17. ..må si meg hjertens enig med enkelte kritiske kommentarer her..
  La barn være barn, ikke oppdolla dukker fordi mor trenger en pen fasade. For et teaterliv.

  Veldig glad jeg har venner rundt meg som ikke er opptatt av fasade og ytre ting, stive upersonlige hjem..nei..jeg ler..dette er festlig!

 18. Jeg er helt ening med innlegget til Tone. Jeg forstår ikke hvorfor dere med negative innlegg leser bloggen og det er utrolig uhøflig å komme med sånne negative/ufine kommentarer.

 19. ..er det uhøflig å se litt annerledes på ting, og gi uttrykk for det? Nei, vet du hva…

 20. Hei Hanne Christin.
  Jeg er en «godt voksen» kvinne som har fulgt bloggen din siden den ble kjent i Puls.
  For meg ser det ut som om alt dere gjør , er med tanke på at dere og barna skal ha et godt liv. Sunn mat , svømming , ski , skøyter, samvær med venner….
  Jeg liker også å ha det ryddig rundt meg , det tror jeg de fleste av oss gjør.
  Stå på og gratulerer med dagen. Dette er også kvinnefrigjøring , nemlig å VELGE !
  Klem fra IngunnB

 21. Hei hei!
  -Gratulerer med kvinnedagen! 🙂
  Flott blogg!

  Jeg skal være helt ærlig, jeg kjenner at livet du presenterer gjør meg misunnelig. Samtidig unner jeg både deg og familien din dette. Jeg er desverre ikke i den situasjonen at jeg kan velge dette, jeg er alene med tre barn og ser de mindre enn jeg skulle ønske. Men hadde jeg hatt muligheten, hadde jeg helt klart gjort som deg.

  Tror mange med meg går med drømmer om noe i nærheten av ditt liv..så kan vi velge å la oss provosere eller ei. Jeg syns det ser harmonisk og kjekt ut, og du legger garantert et godt grunnlag for forholdet du skal ha med barna videre fram.
  Det ser ut som du har skapt et godt hjem for familien din. Og, jeg tror at har man det bra med seg selv, har man også mer å gi.
  Det er noe jeg prøver å tenke når misunnelses-tankene sniker seg inn…jeg må heller prøve å finne lykken i mitt liv, selv om jeg ikke er like heldig stilt som deg.
  Jeg antar du er veldig klar over at du er heldig, at andre ikke har det som deg! 🙂

  Og, vi kan alle velge å bruke tid på blogger som din, eller ikke..Jeg tror du skriver i beste mening, og ikke vil tråkke noen på tærne! Selv om mine tær kjennes litt ømme..bare fordi jeg så gjerne skulle kunne gitt mine barn det samme.

  Ha en flott kvinnedag! 🙂

 22. Har tidligere sagt at jeg synes det er flott at du / dere prioriterer som dere gjør så lenge dere har mulighet til det! Og er enig med de over som skriver at dette er en del av kvinnefrigjøring og likestilling – mulighet for å velge selv og ikke bare følge «alle andre». På min arbeidsplass har vi diskutert dette med at flere og flere kvinner velger å jobbe mindre for å prioritere barna, hus og mann ( i den rekkefølgen? ;o) ) og en av tingene som kommer opp i diskusjonene er om alle de som nå velger å jobbe deltid vet hvilke økonomiske konsekvenser dette vil ha for dem i fremtiden? Jeg kan selv ikke nok om dette, men vet at hjemmeværende tidligere ikke fikk opparbeidet nok pensjonspoeng og derfor ikke fikk mer enn minstepensjon i alderdommen. Et annet problem var selvfølgelig når noen av dem som hadde vært hjemme med barn ble skilte – de hadde ikke arbeidserfaring og måtte plutselig ut i jobb – kanskje med dårlig lønn… Du Hanne Christin har jo heldigvis god utdanning og jeg regner med at du er medeier i firmaet, så dere har vel tenkt over hvordan dette slår ut for deg og. Men alle dere andre? Ønsker selvfølgelig ikke skilsmisser o.l. på dere, men økonomiske betingelser er det bedre å bli enige om når begge partene i et forhold er forelska og glad i hverandre! :o) Kjenner et par der mannen jobber mye – også en del i utlandet. De har derfor valgt at kona er hjemme med barn. Men de har inngått en økonomisk avtale, en slags pensjonsordning for henne, som mannen betaler på nå. Dette synes jeg er veldig lurt – det å sikre seg mot eventuelle brudd og dårligere tider! Lykke til alle der ute – uansett om dere velger å gå i full jobb, jobbe deltid eller være «hjemmearbeidende». :o)

 23. Stakkars dentinista som får sånne sure kommentarer.Rekner med det er en og samme person som står bak! shame on you. Håper det ikke går ut over blogge lysten din! Jeg koser meg med å lese den, og får masse inspirasjon til både mat oppskrifter, og handle kupp å gjøre her i Stavanger! Stå på! Klem

 24. Hei hei!!

  Tenker du uansett skaper mange diskusjoner, uansett om folk er med eller mot..og det har vi godt av alle!
  Selv er jeg hjemme på 6. året, og stortrives med det. Grunnen er til det er at jeg var heldig og arvet min farmor, istedet for å kjøpe større hus har vi porsjonert ut dette så jeg har «lønn» selv om jeg er hjemme. Det koster jo å være hjemme, det er jammen meg mye å bruke pengene på når man har dagene fri…så en dyr løning er det jo. 🙂 Det har du også kanskje merket, Dentinista? 🙂

  Kos deg hjemme du! 😉

 25. Tydelig at du er mange oppegående, reflekterte damer som leser bloggen din, Dentinista! Må bare si at jeg ble nesten litt rørt over hun som skrev at hun kjente det stakk litt, fordi hun så gjerne ville hatt det slik selv. Hvis bare alle kunne vært like rause og hatt like mye selvinnsikt og evne til å stå i de litt såre følelsene uten å måtte rakke ned på andres glede! Det er en flott egenskap, så hvis barna får med seg den tror jeg de har fått med seg en uvurderlig evne for resten av livet, og det er jammen meg noe å være stolt av som mor!

  Gratulerer med dagen jenter!

 26. Har lest artikkelen å den var flott HC! Det er ikke lengre slik at «dagen ikke er det samme uten VG» «dagen er ikke det samme uten HC» =) Det ser hvertfall ut som om du gir folk noe å snakke om. Folk bør snart forstå at du tenker på barnas beste i alt du gjør.
  Klem fra Tonje.

 27. Det er INGEN TVIL om at disse barna har det bra. Du gjør ALT for dem! De må ha det beste utgangspunkt for å bli rause og fine mennesker. Vi har alle muligheter til å ta valg i livene våre. Du har tatt ditt, og du respekterer alle de andre sine. (Jeg kjenner deg ikke, men sånn virker det). Stå på!

 28. Hei! Synes du har en koselig blogg, er innom hver dag å leser. Du er heldig som har noen dager fri, jeg hadde også en fridag annenhver uke og det var virkelig godt å ha noe å se fram til. Nå jobber jeg hver dag pga omlegginger på jobben men savner de fridagene. Det er bare en ting jeg lurer på : hvor ha du kjøpt det fine etasjefatet du har?? Eller fra hvilken leverandør kommer det?? Jeg finner ikke noen jeg liker, men dette falt virkelig i smak. Hilsen Åse, Nordmøre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.